Українці розробили пристрій для виробництва води з повітря на сонячній панелі

Українці розробили пристрій для виробництва води з повітря на сонячній панелі
Українська команда Water Cloud UA розробила пристрій для виробництва води з повітряна сонячній панелі.
Установку, яка здатна виготовляти від 15 л води на день, презентували на форумі "Innovation Market", який проходив у Києві 21-24 листопада, передає Gazeta.ua.
Зовні Water Cloud, продуктивність якого залежить від вологості повітря, схожий на кулер – вода у ньому утворюється з конденсату. Пристрій повністю автономний та працює на сонячній батареї.
Вода проходить декілька стадій очищення, після чого її можна вживати, зазначає одна з розробників Water Cloud Олена Савчук.
«Вода, яку ми отримуємо, – дистильована, її можна пити, – каже фахівець. – Найкраще засвоюється організмом вода, яка перейшла із одного стану в інший».
Установка працює при мінімальній вологості повітря – 20 %. Water Cloud можна програмувати, а також регулювати ступінь мінералізації води. Вдома WaterCloud генерує мінімум 4 л води за добу.
Отриману воду можна використовувати в агросфері – для поливу, продовжує Олена Савчук.
«В середньому на полі площею 1 га потрібно від 15 до 20 установок Water Cloud, – пояснює вона. – Пристрої окупляться протягом одного сезону».
Команда Water Cloud UA удосконалила іноземні зразки, виготовивши дешевший та продуктивніший прилад вартістю близько $300.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.