Чиста вода
Щоб зварити смачну каву, вам знадобиться чиста вода. Одразу забудьте про воду з-під крана, якщо хочете отримати ідеальний ароматний і чарівний напій.
Не поспішайте
Якщо ви варите каву в турці, завжди включайте на плиті самий маленький вогонь. Розумію, звичайно, що хочеться як можна швидше зробити перший ковток, але поспіх тут ні до чого. Запам'ятайте — кава вариться довго.
Турка з вузьким горлечком
Якщо хочете зварити смачну каву, використовуйте турку з вузьким горлечком. Тоді кави буде більш ароматним.
Додайте сіль. Так-так, саме сіль
Не ложку, зрозуміло, а буквально 2-3 невеликих кришталика. Відчуватися по смаку вона не повинна. Фішка тут в тому, що сіль якимось незрозумілим чином сприяє посиленню аромату кави. Перевірено особисто.
Імбир
Сипте зовсім небагато, різницю відчуєте, запевняю. І сіль, додайте імбир, коли ще не залили каву в турці водою.
Цукор
Використовуйте коричневий цукор, додайте трохи за смаком.
Помел
Поекспериментуйте з помелом. Різниця в смаку помітно відчувається.
Не дайте кави закипіти
Це головне правило: як тільки зверху утворилася щільна кірочка почне активно підніматися, зніміть турку з вогню. Зачекайте хвилину, потім повторіть так три рази. Якщо ця корочка зруйнується, то і весь аромат, накопичений під нею, піде, і доведеться починати спочатку.
Кава в зернах
Вирішили зварити смачну каву? Використовуйте тільки якісний кави в зернах, одразу забудьте про молотом. Я взагалі скептично ставлюся до людей, які купують подібну нісенітницю.
Дайте відстоятися
Не потрібно відразу розливати каву в чашки, як тільки він буде готовий. Дайте йому відстоятися 30 секунд хоча б. Так він набуде більш однорідну консистенцію.