Дуже швидкий і смачний рецепт оладок

Дуже швидкий і смачний рецепт оладок
Складові:
- 300 мл рідкого кефіру;
- 270 г пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. оцту;
- соняшникова олія для смаження.

Приготування:
Змішайте в мисці яйце, цукор і сіль.
Збийте жовток з білком, щоб з'явилася піна. Цукор розчиняти не обов'язково, він розійдеться в теплому кефірі.
Підігрійте кефір на невеликому вогні до 35-40 градусів. Перелийте до збитим яйця, перемішайте.
Збовтайте віночком борошняну суміш з кефіром до однорідної маси. Якщо тісто недостатньо щільне, можна додати борошна. Тісто має бути такої консистенції, як у дуже густої сметани.
Додайте погашену оцтом соду в тісто. Відразу ж розмішайте. Через пару хвилин тісто розпушити і стане не таким щільним. Потрібно дати тісту постояти хвилин 10, це важливо. Воно підніметься і ще більше розпушити.
Після цього налийте в розігріту сковороду приблизно на 1 см рослинного масла, щоб оладки підрум'янилися з усіх сторін.
Викладайте тісто по неповній ложці, формуючи круглі коржі. Як тільки верх у них стане дірчастим, поддевайте лопаткою і перевертайте.
Оладки відразу стануть пишними, добре піднімуться. Ще одна-дві хвилини і низ теж стане золотисто-рум'яною.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.