Що таке васабі і з чим його їдять?

Що таке васабі і з чим його їдять?
Коли ж люди почали вживати в їжу васабі?

Одна з легенд говорить, що в 1395 році японці з району Сідзуока принесли в майбутньому сьогуну корінь васабі, корінь йому дуже сподобався і незабаром васабі почали вирощувати по всій Японії. Ну, а тепер потрібно сказати про корисні властивості цього кореневища. Справжній і якісний васабі дуже дорогий, тому на ринку існує дуже багато всіляких замінників. Зазвичай навіть у Японії використовують замість васабі корінь дайкона, гірчицю і барвник, отримуючи при цьому замінник васабі, але звичайно про корисні властивості не варто забувати, але й не можна їх порівнювати з властивостями справжнього васабі. Васабі є низькокалорійним продуктом, на 100 грам близько 109 ккал.
Настоящий васабі вирощений в горах неймовірно корисний, в ньому міститься калій, магній, вітамін С, магній, марганець, вітаміни групи В. Свій різкий аромат і гостроту васабі придбав завдяки вмісту в ньому летких речовин ізотиоціанатів. Ізотіоціанати в свою чергу пригнічують розвиток і зростання хвороботворних бактерій і вірусів. Було проведено багато дослідів і вчені з’ясували що ізотіоціанати, що містяться у васабі, ефективні в боротьбі більш ніж з 20 штампами грибків, вірусів. Так само васабі є профілактикою онкологічних захворювань молочної залози, шлунково-кишкового тракту. Так само васабі є профілактикою утворення тромбів.
'Що

А тепер про застосування васабі в кулінарії.


Найпопулярніше застосування васабі — при приготуванні суші і ролл, сасімі — соус васабі застосовують для заправки салатів, для приготування всіляких соусів. Васабі можна купити в будь-якому великому супермаркеті, є васабі у вигляді порошку, який необхідно розвести водою, є так само васабі в тюбиках вже повністю готовий до вживання. Але необхідно пам’ятати , що який би васабі Ви не обрали порошок або вже готовий варіант, зберігати його після розведення або розтину необхідно не більше тижня, так як він втратить всі свої корисні властивості.

Підіб’ємо підсумок, корінь васабі неймовірно корисна приправа, але вибрати по справжньому корисну приправу васабі дуже складно, за смаком справжній якісний васабі від «підробки» може тільки справжній гурман.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.