Близько 400 працівники ТТУ вийшли мітингувати у центр Житомира

Близько 400 працівники ТТУ вийшли мітингувати у центр Житомира
Сьогодні з ранку, 22 грудня близько 400 працівників Житомирського Трамвайно-тролейбусного управління прийшли сьогодні вранці під стіни облдержадмінстрації.

Люди вимагали виплатити їм заробітну плату, яку їм не дають вже п’ятий місяців. Замість зарплати давали по 300 гривень.

- А як нам прожити місяць на 300? Ця влада з нас знущається, нам не має чого дітям дати поїсти, не має чим платити за комунальні послуги, на вулиці зими - дитині треба зимні чоботи, а на що я їх куплю, - розповідає журналісту порталу ZThata водій тролейбуса, пані Людмила. А у нас ж є сім'ї у яких і чоловік і жінка працюють у ТТУ - ви уявляєте як їм?

Мітингувальники у руках тримали плакати із написами: "Чи потрібно владі голодування ТТУ?", "Голодний водій за кермом - ЦЕ ЗЛОЧИН", "Рижук, дай нашим дітям їсти!".

До мітингувальників на гаряче місце відразу приєднались політики - на майдані Корольова встановили 2 палатки партії «Собор», прийшли представники КПУ та Фронту змін. Вони роздавали агітаційні матеріали.

Утім самі працівники ТТУ такому сусідству не раді, вони не хочуть щоб мітинг набрав політичного забарвлення, та звинуватили провладну партію - Партію Регіонів, у тому, що вона довела Україну до зубожіння.

О 10-й годині до страйкарів вийшов мер Володимир Дебой. Він, в свою чергу, звинуватив керівництво країни, у тому що воно довело країну до такого становища.

За словами Дебоя у подібному становищі опинився і Водоканал. Дебой знову взявся давати обіцянки що гроші на рахунках ТТУ з'являться у вівторок, 27 грудня. Він заявив, що готовий разом з мітингувальниками їхати на Київ, якщо до вівторка грошей не буде.

Втім мітингувальники меру не вірять, він вже обіцяв їм гроші до 20 грудня - виплат так і не було. Мер не викликав ніякої довіри у мітингувальників. Губернатор Сергій Рижук направив замість себе свого заступника Миколу Олещенка.

Не отримавши того, що вимагали - робітники близько одинадцятої рушили з мн. Корольова назад у Депо №1, на вулиці Ольжича.

Електротранспорт у місті не працює, і ймовірно до 27 грудня на вулицях не з'явиться.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.