На рахунки ТТУ Житомира надійшли гроші, зарплату видаватимуть 23 грудня -Дебой

На рахунки ТТУ Житомира надійшли гроші, зарплату видаватимуть 23 грудня -Дебой
Державне казначейство України перевело кошти на рахунок Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Про це заявив градоначальник Житомира Володимир Дебой у ефірі Житомирської хвилі.

- Кошти у розмірі 3,9 мільйона гривень вже на рахунку ТТУ. І завтра з самого ранку люди (працівники ТТУ, приміт. автора) почнуть отримувати заробітну плату.

19 грудня ми вже мали на рахунку кошти, але це були не готівкові кошти, а такі, якими можна було закрити борги за електроенергію.

Сьогодні склалось враження, що забастовка ТТУ вирішила це питання, та це абсолютно не так. Його вирішила наша системна робота на протязі року, та внесені на днях зміни до держбюджету України. Гроші уже були виділені, проходив тільки механізм їх переведення у готівкові кошти.

Борг дійсно складає 6,8 мільйонів гривень, і люди дійсно 5 місяців отримували заробітну плату не в повному обсязі – 500 чи 400 чи 700 грн, на які прожити безумовно не можливо.

ZThata нагадує, що страйкуючі водії та кондуктори говорили, що отримували лише 300 гривень, а не 400-700.

- Я хочу подякувати мітингувальникам, за те що вони не підтримали певні політичні сили, які на мн. Корольова розбили намети і привели своїх «лжелідирів», які нібито є великими захисниками працівників ТТУ, - заявив Дебой

- Я сподіваюся, що більшість працівників ТТУ все-таки зрозуміла ситуацію, що страйк приносить не тільки збитки підприємству, а й великі незручності незахищеним людям - студентам, пенсіонерам, учням, і з завтрашнього ранку працівники трамвайно-тролейбусне управління все-таки почнуть роботу.

І хоча дехто в ейфорії кричить, що «ми не будемо працювати, поки все не виплатять до копійки» - губернатор заявив, що друга частина боргу (4 мільйони) буде виплачуватися в першій половині січня 2012 року.

Тому я буду просити, і прошу зараз - треба працювати, треба перевозити громадян, - наголосив мер.

Слухачка радіо задала питання:

"Що буде, якщо завтра тролейбуси не будуть працювати, і пенсіонери при 800 гривнях пенсії будуть платити за проїзд?".

- Нам потрібно щоб депутати Верховної Ради України на цьому не робили піар, тому що наробили пільг, на яких у держави немає грошей, і сьогодні страждаємо. Це продовження тієї проблеми з чорнобильцями, з афганцями, з війнами інтернаціоналістами. Це піар минулих виборів, які робили на людях. Популізм призвів економіку до нинішнього стану, - завершив наприкінці ефіру Дебой.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.