Янукович хоче податкову як в ЄС

Янукович хоче податкову як в ЄС
Президент Віктор Янукович переконаний, що Україні потрібна сучасна європейська модель оподаткування.

"Ми мусимо сформувати сучасну дієздатну податкову систему європейського зразка - як за формою, так і за суттю. Попереду - кроки щодо поетапного зниження ставок податку на прибуток та податку на додану вартість", - сказав він.

За словами глави держави, на сьогодні відповідна робота вже проводиться: вносяться відповідні зміни до законодавства, йде рух у напрямку спрощення відносин між податківцями та представниками бізнесу, встановлення взаємної відповідальності тощо.

Президент наголосив, що в новій системі податківець має стати партнером платників податку у справі наповнення бюджету держави. Янукович зазначив, що особливо це стосується роботи з малим бізнесом, фермерськими та селянськими господарствами, фізичними особами, які "мають стати надійним фундаментом національної економіки".

Як повідомлялось, наразі вітчизняні підприємці виставили Податковій службі незадовільну оцінку її роботи. Бізнес негативно оцінив обтяжливість процедур адміністрування податків і високу ступінь фіскального тиску, виставивши податківцям низький рейтинг - всього 1,9 бали з 5.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного "Європейською бізнес асоціацією", яка опитала 117 малих, середніх і великих компаній.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.