Підприємці за роботу українських податківців поставили їм оцінку не задовільно

Підприємці за роботу українських податківців поставили їм оцінку не задовільно
Вітчизняні підприємці виставили Податковій службі незадовільну оцінку її роботи. Бізнес негативно оцінив обтяжливість процедур адміністрування податків і високу ступінь фіскального тиску, виставивши податківцям низький рейтинг - всього 1,9 бали з 5.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного "Європейською бізнес асоціацією", яка опитала 117 малих, середніх і великих компаній, пише "Комерсант-Україна".


Загальний рейтинг податкової системи - лише 1,9 бала за п'ятибальною шкалою. Зокрема, податкове законодавство оцінили в 1,76 бала, простоту адміністрування - 1,62, фіскальний тиск - 2,11.

Найкращий показник (2,36) у якості податкового обслуговування, яке включає компетентність персоналу, оперативність і зручність прийому декларацій, надання зрозумілих відповідей на запитання платників.

80% підприємств вважають, що законодавство та податковий режим заважають розвитку їх бізнесу та притоку інвестицій. Податковий кодекс для них - це суміш суперечливих норм, неоднозначних трактувань та ускладнення звітності.

Ще одним негативом, на який скаржаться 77% бізнесменів є фіскальний тиск. Головним чином це систематичні пропозиції податківців про сплату податків авансом, у тому числі для отримання повернення ПДВ, 50% отримують необґрунтовані інформаційні запити, 42% страждають від обтяжливих перевірок. У 17% компаній в 2011 році було більше 7 перевірок.

Серед позитивних змін бізнесмени відзначили об'єднання податкових норм в одному документі, зниження ставки податку на прибуток, скорочення кількості місцевих зборів, право автоматичного відшкодування ПДВ.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.