На гривнях "живуть" збудники туберкульозу, сибірської виразки та різноманітних грибків

На гривнях "живуть" збудники туберкульозу, сибірської виразки та різноманітних грибків
На українських грошах "живуть" збудники неймовірної кількості небезпечних хвороб. Туберкульоз та сибірська виразка - лише дві з десятка інфекцій, які можна підхопити, передаючи купюри з рук у руки, розповідають Вести.

Журналісти, спільно з науковцями, провели дослідження флори та фауни українських купюр.

"Ми передбачали, що гроші будуть брудними, але не уявляли, що настільки", - вжахнулася завкафедри Інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету Катерина Гаркава. Вона, спільно з іншими дослідниками, проводила аналізи грошей.

Окрім збудників туберкульозу та сибірської виразки на грошах, зібраних у різних точках Києва, знайшли збудники пневмонії та великої кількості грибкових захворювань. Вчені переконують, що вони не надто заразні для людей, з хорошим імунітетом. Але підхопити грибок можна через простий дотик до губи після користування готівкою.

Натомість у НБУ не вважають гривні брудними грішми. На їхню думку, вони настільки ж небезпечні, як і дверні ручки.

"При виробленні паперової основи українських банкнот використовуються такі хімікати, антисептики, які залишаються в структурі паперу", - повідомили в НБУ та запевнили, що можливість розповсюдження інфекції через гроші невелика.

Але є й хороші новини. На українських грошах немає й сліду наркотиків. Тобто, їх не використовують для "кіношного" вживання кокаїну.

Чи будуть чистити українські гроші від бактерій – питання. У світі ця практика доволі поширена. Наприклад, в Японії гроші "перуть" у спеціальних автоматах. Вони нагрівають купюри до 200 градусів, а потім обробляють спеціальним розчином. В Індії борються простіше: вони перуть гроші милом. Навіть спеціальну професію створили – відмивач грошей.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.