Кількість вакансій в Україні скоротилася на чверть

Кількість вакансій в Україні скоротилася на чверть
Кадрові агентства зафіксували значне зменшення на ринку праці в червні цього року – до 25 відсотків. Причинами зменшення кількості вакансій називають погіршення політичної та економічної ситуації в Україні.

Водночас кількість резюме людей, які шукають роботу, не скоротилася. Про це повідомляє Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Найбільше зменшення вакансій спостерігалося в сфері транспорту й логістики (36%), бухгалтерії і фінансів підприємства (34%), продажів (30%), закупок (31%). Значно зменшилася кількість пропозицій і для топ-менеджерів (37%) та молодих спеціалістів (34%). Не настільки стрімко, але все ж зменшилася кількість пропозицій у сфері управління персоналом (9%), будівництва (11%) і юриспруденції (12%).

Тим часом у червні найбільшу кількість вакансій пропонували для програмістів і спеціалістів із продажів. Проте варто відзначити, що в червні кількість вакансій для програмістів скоротилася на 27% у порівнянні з травнем. Хоча, як правило, ця сфера найменш підлягає впливу кризи.

У десятці найбільш активних професійних сфер також маркетинг, вакансії для молодих спеціалістів, виробництво, адміністративний персонал, туризм і банки.

Ринок праці в регіонах лишився практично без змін. Тривав обвал ринку праці в Луганській і Донецькій області. Як і в травні, кількість вакансій у червні тут скоротилася майже вдвічі. У областях, які межують із зоною АТО, спостерігаються тенденції спаду ринку праці, характерні й для інших регіонів країни.

Лідером за кількістю вакансій традиційно лишається Київ.

Кількість вакансій в Україні скоротилася на чверть

Як і в минулі періоди, більшість топових вакансій у Києві пропонують для програмістів і спеціалістів у IT-сфері. Проте в червні як у столичному ТОП-10, так і в ТОП-100 стало значно більше вакансій для керівників, у тому числі в промисловій сфері.


Кількість вакансій в Україні скоротилася на чверть


Регіональний ТОП-10 і ТОП-100 значно відрізняються від столичного. До них в основному входять вакансії для програмістів і пропозиції великих всеукраїнських компаній, у тому числі банків. Як до ТОП-10, так і до ТОП-100 увійшла дуже незначна кількість вакансій для керівників.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2014 року.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.