Кому складніше знайти роботу в Україні

Кому складніше знайти роботу в Україні
У розпал економічної кризи в Україні найбільш видозмінився ринок праці. Сьогодні за оцінками найбільших порталів з працевлаштування, на одну вакансію в середньому припадає від 10 до 50 резюме.

Між тим, на відміну від попередніх криз, коли безробіття охоплювала різні сфери, сьогодні на ринку праці ситуація дуже неоднорідна.

Аналітики порталу rabota.ua проаналізували, в яких сферах на ринку праці «боротьба за місце під сонцем» йде особливо запекло, порівнявши кількість відгуків на одну вакансію.

Цілком очікувано вже не перший бізнес-сезон сумну «пальму першості» тримають юристи – 67 відгуків на одну вакансію, не рахуючи резюме, які шукає сам роботодавець. Кількість і спеціалістів з досвідом, і випускників юридичних вузів давно перевищило потреби ринку, і тепер багатьом юристам доводиться переучуватися або шукати підробіток, далеку від отриманої спеціальності.

Зрозуміло друге місце, де розташувалися топ-менеджери – привабливі умови праці викликають бажання відгукнутися навіть у кандидатів, далеких від вимоги вакансії. Підсумок – 50 відгуків на вакансію.

Активніше і офісний персонал – бухгалтера, адміністративний персонал і фахівці різних сфер управління персоналом – близько 40 відгуків на вакансію. Крім фахівців, скорочених в кризу і активно шукають роботу, відгуки додаються фахівці, які ще працюють, але вже готові змінити роботу на більш вигідну.

Самої неактивній сферою очікувано стали робочі спеціальності – частіше таких фахівців знаходять по оголошеннях біля роботи або по знайомству. У п'ятірці спеціальностей з десятком відгуків на вакансію ще є агробізнес, медицина, виробництво та будівництво. Роботодавцям доводиться докладати зусилля або змінювати вимоги, щоб закрити такі вакансії.

Тим не менше, кількість відгуків не означає кількість релевантних резюме. Більшість роботодавців скаржаться, що потік резюме став більше, а от адекватних кандидатів, на жаль, більше не стало.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.