Куди в Житомирі можна здати люмінесцентні лампи, акумулятори, монітори, шини та ін. ВІДЕО

Куди в Житомирі можна здати люмінесцентні лампи, акумулятори, монітори, шини та ін. ВІДЕО
В Житомирі діє пункт прийому небезпечних відходів для збереження і подальшої утилізації.

Акумулятори, відпрацьоване масло, батарейки і навіть медичні препарати та шприци. Їх наявність на складі прийому вже є хорошим знаком для екології. А ось найбільше зараз здають люмінесцентні лампи, які по завершенні експлуатації із-за змісту ртутного порошку несуть шкоду. -

Вже зараз в Україні починають втілювати проекти утилізації акумуляторів, батарей. І хоча збір небезпечних матеріалів продовжується, за висновками експертів відсоток свідомих людей не значний. Недостатньо інформаційної та просвітницької кампанії з інформування про небезпеки, так і пунктах прийому.
У населення такі речі приймають безкоштовно.

- Приймаємо в чт-пт це у нас складські дні. До офісу (ул.Кафедральная, 4а район Замкової гори) приїжджає спеціально обладнаний автомобіль. Ми приймаємо від громадян те, що вони хочуть здати на утилізацію і відправляємо на склад на зберігання. - розповідає Юрій Колесник, директор підприємства «Еко захист - Україна».
А взагалі збереження навколишнього середовища починається з ініціативи кожної людини. І якщо маленьку відпрацьовану батарейку не викидати в сміттєвий бак, то навколишнє середовище отримає шанс залишатися чистою.

Адреса підприємства «Еко захист - Україна» ул.Кафедральная, 4а район (район Замкової гори) телеф. 0412-418-613, 097-427-48-29



Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.