Житомирська міськрада просить Раду призначити позачергові вибори мера

Житомирська міськрада просить Раду призначити позачергові вибори мера
Учора, на сесії міської ради з пропозицією звернутися до Верховної Ради України про призначення виборів, виступив представник Координаційного центру громадських організацій міста Сергій Ткачук.

"Відсутність у місті дієвої влади перешкоджає прийняттю рішень. Тому потрібно вирішувати питання з виборами міського голови", - сказав Ткачук.

Про необхідність обрати главу міста говорили і деякі депутати. Зокрема, Борис Буряченко попросив секретаря міськради Любов Цимбалюк розповісти, як сьогоднішнє керівництво Житомира вирішує цю проблему.

Любов Цимбалюк, на яку при відсутності мера покладені його обов'язки, зазначила, що листи з проханням призначити вибори вперше були направлені в український парламент ще на початку березня.

Останній лист, відповідь на який все ще не надійшов, датированно 19-го червня: "У цей проміжок часу проводилося кілька телефонних розмов. У комітету були питання з приводу того, чи є якісь судові справи з цього питання. Насправді в один момент хтось з житомирян подав заяву на неправомірність рішення міської ради, але заяву не було розглянуто, так само сам заявник її забрав. В останньому листі від 19 червня житомирська міськрада поінформував Верховну Раду про відсутність судових справ з цього питання, тому ми просимо призначити нам дату позачергових виборів ".

Секретар міськради запевнила депутатів, що у разі відсутності позитивної відповіді, вона направить чергове звернення до Верховної Ради з нагадуванням, що у Житомирі немає мера ще з кінця лютого цього року.

Нагадаємо, в лютому 2014 року, Володимир Дебой був відправлений у відставку.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.