Уряд представив програму компенсації витрат на оплату комунальних послуг

Уряд представив програму компенсації витрат на оплату комунальних послуг
Урядом впроваджується нова програма соціальної підтримки найменш захищених верств населення при оплаті житлово-комунальних послуг - компенсація додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 № 83 передбачено, що сім'ї, в яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім'ї, мають право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води у зв'язку з підвищенням цін і тарифів на послуги.

Таким чином, зазначені сім'ї не будуть платити більше, ніж платили до підвищення цін і тарифів на природний газ та теплову енергію.

Для визначення права на компенсацію сім'я повинна порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімум сім'ї. Прожитковий мінімум сім'ї = сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

Приклад: сім'я з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина у віці до 6 років, а другий - від 6 до 18 років). Заробітна плата чоловіка та його дружини становить 4500 грн. в місяць. Прожитковий мінімум для сім'ї становить 4764 грн. (1218 грн. * 2 людини + 1286 грн. + 1032 грн.). Дохід сім'ї менше прожиткового мінімуму для сім'ї, а значить сім'я має право на компенсацію.

Для призначення компенсації в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати:
Заяву.
Довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб.
Довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку)
У 10-денний термін після подання заяви заявнику надсилається повідомлення про прийняте рішення про призначення компенсації та її розмір.

Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді та щомісяця перераховуватися підприємствам, що надають комунальні послуги.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.