Як за спрощеною процедурою отримати субсидію на комунальні послуги. ВІДЕО

Як за спрощеною процедурою отримати субсидію на комунальні послуги. ВІДЕО
Як повідомляв «Журнал Житомира», раніше Міністерство соціальної політики України представило спрощену процедуру оформлення субсидій.

Призначення субсидії буде здійснюватися на підставі двох документів - заяви і декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, в тому числі і працюючих осіб).

Кому призначається субсидія

Субсидія призначається одному з членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні та на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

Куди і як подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Документи для призначення субсидії можуть бути спрямовані в місцеве управління праці та соціального захисту населення поштою.

У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

Перелік документів для призначення субсидії:
спрощена заяву (за встановленою формою на 1 л.);
спрощена декларація про доходи та витратах осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою на 1 л).
Всі інші відомості, необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення.


Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.