Як по-новому розрахувати субсидію в Житомирі

Як по-новому розрахувати субсидію в Житомирі
В Управлінні праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради «Журналу Житомира» роз'яснили як тепер по-новому житомирянам розрахувати житлові субсидії.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2014 був змінений Порядок призначення житлових субсидій, який передбачає введення:

нової соціальної норми житла (зменшено на одну людину (з 21 кв. м. до 13,65 кв. м.) і збільшений на сім'ю (з 10,5 кв. м. до 35,22 кв. м.);
нових соціальних нормативів користування ЖКП (зменшена норма споживання природного газу, встановлена норма централізованого водопостачання, збільшена норма споживання електричної енергії);
нового механізму розрахунку обов'язкового відсотка платежу (розраховується індивідуально для сім'ї, в залежності від доходів).


Субсидія призначається одному з членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні та на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

Для призначення житлової субсидії необхідно подати:

- Заяву (за встановленою формою);
- Декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою);
- Довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).


З усіх питань призначення та оформлення субсидій жителі Житомира та району можуть звертатися за телефоном «гарячої лінії» департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (0412) 241408 (контактна особа Наталія Павлівна Крошко).

Порядок розрахунку розміру субсидії

Порядок розрахунку розміру субсидії передбачає новий механізм визначення обов'язкового відсотка платежу сім'ї за житлово-комунальні послуги, який розраховується індивідуально для кожної сім'ї і залежить виключно від доходів сім'ї:

1. Визначається середньомісячний дохід сім'ї на одну особу за попередні 6 місяців.
Приклад: дохід сім'ї, що складається з 2 чоловік, за 6 місяців становить 15000 грн., середньомісячний дохід на одного члена: 15000 грн. / 2 чол / 6 місяців = 1250 гривень.

2. Розраховується обов'язковий відсоток платежу за встановленою формулою:
Середньомісячний дохід на одну особу за попередні 6 місяців розділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу (у 2014 році - 1176 грн.) і базовий коефіцієнт доходу для призначення субсидії (2), після чого помножити на базову норму плати за ЖКП (15%). 1250 грн. / 1176 грн. / 2 * 15% = 7,97%.

3. Визначається розмір обов'язкового платежу шляхом множення середньомісячного сукупного доходу сім'ї за 6 місяців на обов'язковий відсоток платежу. 7,97% * 2500 грн. = 199,3 грн., Де 2500 грн. - Середньомісячний сукупний дохід домогосподарства (15000 грн. / 6 міс.).

Розмір субсидії розраховується як різниця між розміром плати за житлово-комунальні послуги за соціальним нормативам та розміром обов'язкового платежу.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.