Житомирщина готується до скорочення обсягів споживання природного газу

Житомирщина готується до скорочення обсягів споживання природного газу
Житомирська область має скоротити обсяги споживання природного газу на 30%.

Про це «Журнал Житомира» поінформувала прес-служба Житомирської ОДА.

Відбулося засідання обласної координаційної ради з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, голова обласної ради Віталій Француз, його заступник Руслан Годований, директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський, голови райдержадміністрацій та керівники профільних структур і відомств.

Сергій Машковський звернув увагу на те, що в умовах складної суспільно-політичної та економічної ситуації в нашій державі на Житомирщині проводиться активна робота для того, щоб опалювальний сезон в області розпочався вчасно і пройшов належним чином.

Він зазначив: «Перед нами стоїть непросте завдання. Повинні скоротити обсяги споживання природного газу на 30%. Ми зібрали керівників районів, щоб ознайомитися з проблемами пов'язаними із впровадженням енергоефективних технологій на місцях і з'ясувати, як обласна влада може допомогти їх вирішити. Враховуючи обмеженість бюджетних ресурсів, ми залучаємо до цього процесу спонсорів, приватні структури та міжнародні організації».

На цьому тижні опубліковано постанову Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 № 296. Згідно з цим документом, головам облдержадміністрацій доручено затвердити розподіл обсягів природного газу для споживачів в розрізі адміністративно-територіальних одиниць у період з 1 серпня 2014 року до кінця опалювального сезону 2014-2015 років.

Так, для Житомирської області це майже 211 млн куб. м, у тому числі: бюджетним установам і організаціям - 29,5 млн куб. м, теплогенеруючим і теплопостачальним організаціям - 87,9 млн. куб. м, промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання - 93,6 млн куб. м.

Керівництво області закликає голів райдержадміністрацій активізувати та посилити роботу в напрямку скорочення обсягів споживання газу і приводить в приклад позитивний досвід Радомишльського району, який вже зараз має ряд досягнень в напрямку переведення котелень на альтернативні види палива.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.