Обласна влада не створює «медіа-холдинг», але хоче заробляти на мережах та антенах у Житомирі

Обласна влада не створює «медіа-холдинг», але хоче заробляти на мережах та антенах у Житомирі
Житомирська обласна рада створює інформаційно-комунікаційний центр на базі КП «Світанок» для впорядкування системи телекомунікацій.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив заступник голови облради Руслан Годований.

«Мережі – Інтернет, кабельне телебачення, телекомунікаційні станції, антени – все це стоїть хаотично по містам і районам, ніхто за це не сплачує, а це територія громади. Немає ні техпаспортів, ні як вони прокладені, ніхто не платить податки. Ми хочемо зробити пілотний проект з містом Житомиром, зараз готуємо документи, створюємо комунальне підприємство, яке це все впорядкує, і почнемо стягувати плату. Бо зараз ніхто не платить за те, що все місто в кабелях. Ми хочемо зробити наступне: якщо оператор хоче прокласти в місті мережі, то беріть технічні умови, не роздовбуйте під’їзди; якщо використовуєте землю міської ради – заплатіть податки, сплатіть за користування цим», - сказав Годований.

Заступник голови облради запевнив, що інформаційною діяльністю новостворене комунальне підприємство займатися не буде.

«Це підприємство не буде займатися ні видавництвом, ні ЗМІ, тому що цим мають займатися професіонали і засоби масової інформації мають бути незалежні. Назва взята з ідеї Вінниці і Києва, ми нічого нового не придумали. Ніякий медіа-холдинг не створюється. Моє розуміння – телебачення має бути громадським, газети мають бути приватними або громадськими і громадяни мають визначати, що купувати, що дивитися», - зазначив Руслан Годований.

Він також пояснив, що обласна влада вирішила не створювати нове підприємство, а зробити його на базі КП «Світанок», яке на сьогоднішній день знаходиться в стадії ліквідації і немає жодних активів, крім назви.

«Для того, щоб не створювати нову юридичну особу, не проходити весь цей тяжкий шлях реєстрації, простіше змінити статут вже готової юридичної особи», - підкреслив заступник голови облради.

Руслан Годований сподівається, що телекомунікаційні компанії не будуть чинити опір створенню підприємства і пілотний проект дозволить поповнити бюджет.

«Ми сьогодні за одну антену, якщо вона стоїть на обласній комунальній власності, отримуємо 4,5 тисячі гривень в місяць. Уявіть, скільки можна взяти в місті або ще десь. Зараз будемо обліковувати антени і упорядковувати питання з оплатою за розміщення. Є домовленість, що ми з Житомиром робимо пробний проект і якщо нам вдасться, то місто отримає додаткові податки і ми запропонуємо це іншим містам Житомирської області», - сказав Годований.

Заступник голови обласної ради зауважив, що бюджетні кошти на новостворене підприємство витрачатися не будуть, воно має бути прибутковим, «кормити» себе і приносити гроші у бюджет.

Як повідомляв Житомир.info, на сайті обласної ради опублікований проект рішення сесії «Про відміну рішення обласної ради від 19.09.13 №1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства «Світанок» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації», зміну назви та затвердження статуту комунального підприємства «Житомирський обласний інформаційно-телекомунікаційний центр» Житомирської обласної ради у новій редакції».

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.