Влада Житомира має намір ліквідувати КП «Житомирбудзамовник»

Влада Житомира має намір ліквідувати КП «Житомирбудзамовник»
На сайті Житомирської міської ради з'явився проект рішення «Про припинення КП« Житомирбудзамовник »Житомирської міської ради шляхом ліквідації».

«Згідно ст.ст.59, 146 Господарського кодексу України, ст.ст.104, 105 Цивільного кодексу України, Закону України« Про місцеве самоврядування в Україні »міська рада вирішила припинити комунальне підприємство« Житомирбудзамовник »Житомирської міської ради за адресою: м. Житомир, вул. Щорса, 4 шляхом ліквідації », - йдеться в проекті рішення сесії міськради.

Якщо це рішення буде підтримано депутатами, то ліквідаційна комісія повинна: ​​подати оголошення в засоби масової інформації про припинення комунального підприємства; провести інвентаризацію основних засобів та зобов'язань підприємства; вжити заходів по стягненню дебіторської заборгованості; подати державному реєстратору необхідні документи про припинення КП «Житомирбудзамовник». Вимоги кредиторів приймаються протягом двох місяців з моменту публікації оголошення в Бюлетені державної реєстрації.

Нагадаємо, 7 червня 2012 р. депутати Житомирської міськради прийняли рішення за № 382 «Про припинення комунального підприємства« Житомирбудзамовник »шляхом ліквідації».

А під час сесії 10 квітня 2013 під стінам міської ради проходив мітинг інвесторів в будівництво будинку, по вул. Щорса, 155. Вони вимагали скасувати рішення № 382 про ліквідацію підприємства.

- Будинок передали, а власність залишили за «Житомирбудзамовник». І виходить, що агентство не має прав власності на цей будинок, а будинок включений до ліквідаційної маси «Жітомірбудамовник». Це означає, що цей будинок може бути проданий, і ми вийшли домагатися, щоб наш будинок не продавали, а знайшли кошти, щоб ми могли отримати свої квартири », - говорили тоді інвестори.

У результаті суперечок депутати проголосували і одноголосно відмінили рішення про ліквідацію підприємства «Жітомірбудамовник», яке включало такі пункти:

  1. Скасувати рішення міської ради від 07.06.12 № 382 «Про припинення комунального підприємства« Житомирбудзамовник »шляхом ліквідації».. 
  2. Перейменувати комунальне підприємство «Житомирбудзамовник» у комунальне підприємство «Житомирбудзамовник» Житомирської міської ради та затвердити статут підприємства в новій редакції, що додається. 
  3. Зобов'язати керівника комунального підприємства «Житомирбудзамовник» Житомирської міської ради відмовитися від права власності на об'єкт незавершеного будівництва по вул.Щорса, 155. 
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Семенець Г.В


Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.