У центрі Житомира облрада хоче ліквідувати свою комунальну їдальню

У центрі Житомира облрада хоче ліквідувати свою комунальну їдальню
Житомирська обласна рада має намір ліквідувати КП «Світанок » Житомирської облради .
Про це йдеться в проекті рішення облради від 12 вересня , розміщеному на сайті органу місцевого самоврядування .

Єдина причина , зазначена в проекті через яку керівництво хоче ліквідувати КП «Світанок » - «у зв'язку з незадовільною фінансово - господарською діяльністю , враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності від 12.09.13 ».
Чи так це насправді ? Це питання ми поставили безпосередньо самим працівникам їдальні.

- Ми регулярно оплачуємо всі податки , відрахування до фондів соціального страхування , бухгалтерська документація в порядку , зарплату ми всі отримуємо в час, - розповідають співробітники їдальні .
У розмові з журналістом «Журналу Житомира » жінки розповіли , що їх власники - обласна рада вже два роки намагається закрити їдальню. Зараз цей проект вже на стадії реалізації. У столового був якийсь філія - ​​буфет в будівлі навпроти, де розміщена редакція газети «Житомирщина ».

Співробітники « Житомирщини» розповіли журналісту « ЖЖ » що нещодавно комунальний буфет закрили на ремонт , незабаром знову відкрили . Що змінилося: новий ремонт , нові меблі - м'які дивани і столи , а також зросли ціни . До того ж при вході буфет з'явилася нова табличка «Буфет ФОП Башмакова І.А. » стало бути - буфет тепер не комунальний , а приватний .
ФОП Башмакова І.А. - Башмакова Ірина Олексіївна - дружина Бориса Башмакова , з яким вони разом тримають готельно - ресторанний комплекс « Дубки ».

Колектив їдальнею впевнений , що теж буде і з їдальнею - її закриють , щоб передати в оренду приватнику , поставити м'які дивани і відкрити нове кафе з вищими цінами . Це означає що всі співробітники опиняться на біржі праці , про що вони вже самі прекрасно знають , а також те - що різні незаможні групи житомирян які зараз регулярно харчуються в їдальні вже не знайдуть тут супчика по 2-3 гривні , вівсянки за 1,90 грн і т.д.
- Усі ціни будуть дорожче. Хіба буде приватник працювати собі у збиток ? Ви хоч одного такого бачили ? У нас пиріжок з капустою коштував 1,36 грн (у буфеті і їдальнею КП «Світанок » ) , а у них - 3,50 (у новому буфеті ФОП Башмакової ) , котлета в тісті у нас 3,60 грн а у них по 5 грн. Сюди ходять різні люди , багато пенсіонерів і студентів , - розповідають в їдальні.

Співробітники їдальні кажуть , що подружжя - підприємці Башмакова тісно дружать з керівництвом облради - тому керівництво всіляко допоможе отримати їм в оренду приміщення для нового кафе .
Вже у четвер, 19 вересня на сесії облради буде розглядатися проект рішення про ліквідацію КП « Світанок». Що вирішать депутати - дізнаємося в швидше .


Проект


Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ




Шістнадцята сесія VI скликання
від №

Про припинення діяльності
комунального підприємства
„Світанок” Житомирської обласної
ради шляхом ліквідації
Керуючись статтями 104-112 Цивільного кодексу України, статтями 59-60 Господарського кодексу України, статтями 43, 60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, у зв’язку з незадовільною фінансово - господарською діяльністю, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності від 12.09.13, обласна рада
ВИРІШИЛА:
1.Припинити юридичну особу – комунальне підприємство„Світанок” Житомирської обласної ради (юридична адреса: 10014, м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1) шляхом ліквідації.
2. Затвердити ліквідаційну комісію згідно з додатком 1.
3. Затвердити порядок і строки проведення ліквідації згідно з додатком 2.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань бюджету і комунальної власності та заступника голови обласної ради Чигиря М.А.
Голова обласної ради Й.А. Запаловський

Розробник проекту рішення :
Виконавчий апарат Житомирської обласної ради

Відповідальна особа: Романець Т.В. – консультант відділу з питань

спільної власності територіальних громад виконавчого
апарату обласної ради. 42-19-22.



Додаток 1
до рішення обласної ради
від №



Склад ліквідаційної комісії щодо припинення діяльності
комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації



Андрєєва Ганна Василівна в. о. директора комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради , голова комісії


Файчук Тетяна Анатоліївна головний спеціаліст відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради


Романець Таїсія Вікторівна консультант відділу з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради


Перший заступник
голови обласної ради В.Ю. Арешонков

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.