Обленерго попереджає житомирян про можливе відключення світла

Обленерго попереджає житомирян про можливе відключення світла
«Житомиробленерго» попереджає про можливе відключення світла і просить житомирян економити електроенергію.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в адміністрації ВАТ «ЕК «Житомиробленерго».

У зв'язку з дефіцитом електричної потужності, що склався в об'єднаній енергетичній системі України, за розпорядженням ДП «НЕК «Укренерго» в понеділок 1 грудня починаючи з 7.00 для забезпечення цілісності ОЕС України введені графіки обмеження потужності (ГОМ) і графіки обмеження електричної енергії (ГОЭ) групи «Промисловість» V чергу в повному обсязі.

У разі перевищення ПАТ «ЕК» Житомиробленерго» завдання ГОМ і ГОЭ застосовуються графіки аварійних відключень (ДАТ) та спеціальні графіки аварійних відключень (СГАО). Зазначені графіки затверджено на 2014-2015 роки та узгоджені територіальним органом Держенергонагляду та місцевими органами виконавчої влади.

Слід зазначити, що спеціальні графіки аварійних відключень застосовуються в критичних ситуаціях і передбачають відключення ліній 35-110кВ. Тривалість відключення - до двох годин. Виключення відбуваються почергово. Наказ про відключення ліній обленерго отримує від диспетчера «Укренерго», у зв'язку з чим неможливо передбачити, які саме споживачів будуть вимикати наступними.

ВАТ «ЕК «Житомиробленерго» звертається до житомирян з проханням економно використовувати електроенергію і без зайвої потреби не включати потужні електроприлади. Особливо просимо обмежити використання електроенергії в години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 і з 16:00 до 22:00. У цей час не рекомендується вмикати електрообігрівачі, електробойлеры та інші енергоємні електроприлади.

Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему. Тому, щоб уникнути спрацювання автоматики захисту, необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня.

Просимо з розумінням поставитися до тимчасових обмежень, адже тільки вони в змозі забезпечити безперебійну роботу об'єднаної енергосистеми України та гарантувати якісне і надійне електропостачання у майбутньому.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.