Обленерго почали повідомляти населенню про можливе відключення світла

Обленерго почали повідомляти населенню про можливе відключення світла
Обленерго вже почали повідомляти своїм споживачам (фізичним особам) про можливе тотальне відключення світла у вранішні та вечірні години задля економії електроенергії. Причиною називають "вугільну війну" на Донбасі – через бойові дії до 80% шахт зупинили виробництво, а до 40% усієї електроенергії в Україні виробляють саме завдяки вугілля. І замінити його зараз просто нічим.

Підприємство "Прикарпаттяобленерго" анонсувало, що планує незабаром почати виключати світло населенню по дві години вранці та ввечері в час пікових навантажень - з 9:00 до 11:0 та з 20:00 до 22:00.

"ПАТ "Прикарпаттяобленерго" повідомляє споживачів області про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, так , як це було у 90-их роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Виконуючи рішення державного підприємства "Національна енергокомпанія України "Укренерго" та профільного міністерства, енергетики змушені запроваджувати так звані графіки аварійних вимкнень з метою економії палива", - пояснили в компанії.

У "Прикарпаттяобленерго" кажуть, що раніше ввели ліміти для підприємств. Але ця економія не дала суттєвих результатів, тож вирішили відключати від світла й населення. У компанії уточняють, що кожна область отримала свої ліміти. Тож графіки та тривалість відключень у регіонах будуть різними. І відключення населення буде лише тоді, коли область перевищуватиме ліміти.

Нагадаємо, Україна розпочала переговори зі США про імпорт вугілля, якого нині не вистачає енерговиробникам.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.