Заборгованість по зарплаті в Житомирі складає 3,4 млн грн – облстат

Заборгованість по зарплаті в Житомирі складає 3,4 млн грн – облстат
З початку року борги по зарплатах в Житомирській області вдалося зменшити на 2 млн. гривень, однак, заборгованості все ще залишається.

Обласне управління статистики інформує, що загальний борг станом на 1 квітня становив 10,8 млн. грн. Цей обсяг склав трохи більше півтора відсотків фонду оплати праці в регіоні за березень місяць.

"Частка області в сумі заборгованості України, як і раніше, залишається незначною, менш 1%. Переважна більшість невиплачених коштів, а саме 8,2 млн. грн. зосереджено на промислових підприємствах. Серед регіонів області найбільшим боржником із зарплати є місто Житомир з сумою заборгованості 3,4 млн. грн. На економічно активні підприємства припало близько половини, а саме 48,9% загального обсягу заборгованості, або 5,3 млн. грн", - розповідає заступник начальника відділу соціально-трудових відносин Головного управління статистики в Житомирській області Світлана Шиманська.

Мало очікуваної є перспектива повернути працівникам зароблених коштів від суб'єктів господарювання, щодо яких проводиться процедура відновлення платоспроможності або визнання їх банкрутами, та від підприємств, які призупинили діяльність у 2012-2014 роках. Загалом це понад 5 млн. грн.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.