На 22 % відстають зарплати на Житомирщині від середньоукраїнського рівня

За офіційними даними щодо нарахування заробітку штатним працівникам підприємств області, його середній рівень у листопаді становив 2133 грн, а по країні - майже на 600 грн. більше (2727). За цим показником серед 27 регіонів України Житомирщина посіла 21 місце.

Як відрізняється оплата праці у різних видах діяльності, розповіла заступник начальника відділу статистики соціально-трудових відносин головного управління статистики в області Світлана Шиманська:

"Найвищий рівень середньої заробітної плати - 3697 грн. залишається у працівників фінансовий установ, розмір оплати праці у яких в листопаді перевищив середній по економіці області в 1,7 рази. Разом із тим, найменш оплачуваними були працівники, зайняті у рибальстві та рибництві, у діяльності готелів та ресторанів. Розмір нарахованої їм заробітної плати був майже у двічі нижче середнього по області. Зарплати працівників промислових підприємств складали 2374 грн., будівельних підприємств – 1949 грн."

Якщо ж порівнювати з попереднім періодом, то за 11 місяців минулого року рівень середньої зарплати на підприємствах області зріс на 7,3% відносно аналогічного періоду 2010 року.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.