На Житомирщині проходить 6-я хвиля мобілізації: проблемні Житомир і Коростень

На Житомирщині проходить 6-я хвиля мобілізації: проблемні Житомир і Коростень
Шоста хвиля мобілізації в Житомирській області в цілому йде за графіком. Планові показники виконані на 40%.

Про це на прес-конференції повідомив голова ОДА Сергій Машковський.

Звичайно, по районах ситуація відрізняється, в деяких йде відставання від виконання мобілізаційних завдань.

"Вживаються заходи спільно з органами місцевої влади та військового комісаріату і зараз залучаються правоохоронні органи, для того, щоб мобілізаційне завдання було виконано в строк і повністю. Є постійна проблематика, це - місто Коростень та Коростенський район. Також в шостий хвилі один з найменших показників по місту Житомиру і Новоград-Волинському", - сказав губернатор Житомирщини.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що до осені на території Житомирської області будуть відновлені військові комісаріати в кожному районі (раніше їх кількість скорочувалася, а відповідні функції виконували об'єднані комісаріати.

"На сьогоднішній день прийнято рішення, що в кожному районі вони будуть забезпечені штатом і я думаю, що тоді відсоток виконання мобілізаційного завдання підвищиться. Попередні п'ять хвиль часткової мобілізації в області проведені в повному обсязі. При цьому, мобілізовано 11980 військовозобов'язаних . З них 987 - добровольці, і це другий найкращий результат по Україні", - зазначив Сергій Машковський.

У квітні - червні цього року на строкову військову службу призвано 926 громадян.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.