У Києві на маршрути вийшли нові автобуси і тролейбуси. ФОТО

У Києві на маршрути вийшли нові автобуси і тролейбуси. ФОТО
Вчора, 6 березня на автошляхи столиці вийшли близько 100 нових автобусів та тролейбусів. «Це фактично перший практичний крок щодо реалізації наших програм з покращення стану громадського транспорту в Києві. Сьогодні ми випускаємо на лінію перші 100 одиниць нової техніки. Протягом весни, щомісяця ми отримуватимемо також близько 100 нових машин. Ми плануємо, що до початку Євро-2012 ми отримаємо і випустимо на лінії 400-450 нових автобусів та тролейбусів», – сказав голова КМДА Олександр Попов.

Збільшили кількість машин саме на тих маршрутах, які власне кияни вважають найбільш завантаженими. Фахівцями КП «Київпастранс» була вивчена статистика «транспортних» звернень киян до Call-центру, після чого визначено одинадцять автобусних і шість тролейбусних маршрутів, на які в першу чергу необхідно направити додатковий транспорт.

«Я впевнений, що за деякий час у сфері громадського транспорту відбудуться такі якісні зміни, що користуватися ним стане вигідніше і зручніше, ніж власним авто», – додав Олександр Попов.

Так, на 100% оновлено рухомий склад за маршрутами від Музею історії Великої вітчизняної війни до площі Толстого та від Ботанічного саду до Центрального залізничного вокзалу. А від Ботанічного саду до Контрактової площі за маршрутом рухатиметься 10 автобусів – це вдвічі більше, ніж до цього часу.

Також на прохання киян нові автобуси вирішено спрямувати на ті маршрути, які пов'язують житлові масиви зі станціями метро або з центром міста.

«Розширюючи парк рухомого складу громадського транспорту ми, в першу чергу, дбаємо про безпеку киян та гостей міста. Адже, техніка, яка задіяна у пасажирських перевезеннях, - сучасна і абсолютно безпечна. Крім того, заміна транспорту вплине і на екологію міста, адже нові машини обладнані технологіями, які дозволяють зменшувати викид шкідливих речовин в повітря. Також варто зазначити, що ціна на квиток у столичному муніципальному транспорті залишається низькою, що робить цей транспорт доступним абсолютно усім верствам населення, особливо якщо врахувати тих, хто користується правом безкоштовного проїзду. Я впевнений, що кияни будуть цим задоволені», – сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, влада Житомира має надію отримати б\у тролейбуси Києва, які звільняться через поповнення тролейбусного парку до Євро-2012.

У Києві на маршрути вийшли нові автобуси і тролейбуси. ФОТО


У Києві на маршрути вийшли нові автобуси і тролейбуси. ФОТО


У Києві на маршрути вийшли нові автобуси і тролейбуси. ФОТО

Источник: euro2012.ukrinform.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.