Інструкція по відновленню паркету своїми руками

Інструкція по відновленню паркету своїми руками
Кожен з нас хоче, щоб хороші якісні речі служили вічно, особливо, якщо це стосується предметів меблів або, приміром, дубового паркету, який при неналежному догляді і експлуатації вже через п'ять років може прийти в непридатність. Багато хто в даному випадку вважають, що пора замінити підлогове покриття і викидають дорогий матеріал. Мало того, заміна підлогового покриття буде коштувати кругленьку суму. Отже, пропонуємо вам не приймати поспішних рішень і спробувати відреставрувати старий паркет.

Миючі засоби, які ви використовуєте для миття паркетного покриття, не особливо погіршують дерево, скоріше, додатково його очищають. Давайте ознайомимося, якими можуть бути паркетні проблеми.

Відновлення паркету
В першу чергу при відновленні старого паркету потрібно звернути увагу на використовувані клепки - якщо вони випадають або хитаються, замініть їх на нові.

Інструкція по відновленню паркету своїми руками

Якщо клепка надійно сидить на своєму місці, але явно має досить зношений вигляд, обережно витягніть її і замініть. Будьте уважні, щоб не зрушити інші клепки. Щоб видалити залишки старого клею з комірки або вирішити питання з проблемною паркетини, скористайтеся стамескою. Напевно, в бетоні ви знайдете ямки і западини, які потрібно залити розчином з клеєм ПВА.

Поставтеся з повною відповідальністю до установки нових клепок серед старих - візьміть рубанок і стешіть гребінь з нових паркетних дощок.

Щоб виконати заміну цілого ряду паркетин, пронумеруйте їх. Очистіть стару клепку від клею і наклейте марлеву «прокладку» на внутрішню поверхню. Марлю в будь-якому випадку потрібно наклеїти на кожну використовувану клепку.

Інструкція по відновленню паркету своїми руками

Займемося наклейкою клепок до стяжки. Для цього розігрійте до 190 ° С бітумну мастику, після чого заповніть нею вільні комірки, використовуючи зубчастий шпатель, після чого вставляйте заклепку. Якщо потрібно приклеїти відразу кілька клепок, спочатку скріпіть їх за принципом гребінь-паз. Тримайте клепки під тиском до повного висихання, після чого покладіть грузики - наприклад, мішки.

Будьте уважні! Зношені полотна паркету міняйте на полотна з такого ж дерева!

При виконанні робіт добре провітрюйте приміщення.

Після установки клепок можна зайнятися щілинами між паркетинами. Обов'язково видаліть з щілин сміття і пил, в даному випадку вам допоможе дріт або пилосмок. При невеликих щілинах можна використовувати спеціальну паркетну шпаклівку.

Щоб наповнити щілини шпаклівкою, використовуйте ніж або шпатель. При затиранні шпаклівки стежте, щоб вона не була накладена вище рівня паркету.

Якщо у вас великі щілини, з ними потрібно боротися інакше:

розширте щілину до прямокутної форми за допомогою стамески;
зробіть з дерева маленьку клепку прямокутної форми і покрийте її лаком;
вклеюйте готову клепку так само, як і інші клепки.
Після того, коли всі клепки поставлені, а щілини замазані, можна приступити до шліфування. Щоб виконати цей етап, потрібно використовувати спеціальну шліфмашину. Різновидів їх багато. Наприклад, для шліфування великих рівних площ можна використовувати шліфмашину стрічково-шліфувального типу, а для шліфування кутів підійде шліфмашина кутового типу. Інші важкодоступні місця паркету необхідно буде шліфувати вручну.

Наступний етап шліфування називають чистовим. При ньому використовують шліфмашину дискового типу.

Інструкція по відновленню паркету своїми руками

Загальні рекомендації:

- Зніміть всі плінтуси за допомогою молотка і стамески.

- При використанні шліфмашини дискового типу стежте за тим, щоб нахлест смуги не був більше 3-х сантиметрів.

- Щоб циклювати кути, скористайтеся кутовою шліфмашинкою.

- Використовуйте для щілин шпаклівку відповідного кольору.

- Обов'язково ретельно пропилососьте паркет після циклювання.

- Обробіть краї паркетної площини клеєм по всьому периметру, тільки після цього можна новий-старий паркет почати покривати шаром лаку.

- Візьміть ємність з лаком, збовтайте її для однорідності і малими порціями розлийте в різних частинах кімнати.

- Візьміть валик з довгою ручкою і розподіліть лак рівномірно по всій паркетній поверхні.

- Почекайте до повного висихання лакового покриття, тепер можна приступити до установки плінтуса. Перед установкою за допомогою шпаклівки замажте щілини між підлогою і плінтусом.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.