Азаров свідомо знищує аграрний сектор країни?

Азаров свідомо знищує аграрний сектор країни?
Секретар комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Роман Ткач - про наслідки експериментів над селом, пише "Дело".

На жаль, на сьогоднішній день відбувається логічне свідоме знищення аграрного сектора Україні цим урядом на чолі з Азаровим. І особливо до цього долучилися Мінфін і Мінекономрозвитку.

Дивіться, на протязі вже двох років над селом проводять експерименти. У минулому році, боячись ілюзорною інфляції, боячись того, що в Україні зникнуть продукти харчування, були введені квоти. Результат - вже багато про це говорили. Але ще одним результатом стало більше 7 мільйонів перехідних залишків зерна.

Цього року, прогнозуючи вже ще в січні місяці урожай на рівні 50 мільйонів тонн, багато експертів говорили: треба дозволити цивілізований прозорий експорт зерна з України. Немає. Уряд не послухалося, ввели мито. Результат бачимо, який є.

Коли вони прогнозували, що за 2011-2012 маркетинговий рік отримають близько 4 мільярдів в бюджет, в результаті - за січень-липень всього-на-всього близько 30 мільйонів доларів, копійки. У той же час НБУ заявляє, що надходження валюти в агросекторі менше на 20%, ніж у минулому році. Тому те, що сьогодні пропонується (скасування мит на зернові. - Ред.), Це, скажімо, тимчасовий вихід, це компроміс тій ситуації, що склалася. Сьогодні в Україну понад 50 мільйонів власного зерна, близько 7 мільйонів перехідних залишків. Ми можемо спокійно експортувати.

Источник: http://delo.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.