Золотовалютні резерви України віддадуть людям

Золотовалютні резерви України віддадуть людям
Нацбанк буде стримувати попит на валюту в жовтні за допомогою золотовалютних резервів. Про це розповів керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україну Микола Івченко.

«Попит на готівкову іноземну валюту в жовтні збережеться на тлі нестабільності в єврозоні та триваючого уповільнення світової економіки. Однак він буде стримуватися адміністративними обмеженнями НБУ на проведення готівкових валютних операцій », - вважає експерт.

На думку Миколи Івченка, Нацбанку далі доведеться витрачати свої золотовалютні резерви для підтримки курсу гривні, що пов'язано зі зростаючими побоюваннями бізнесу та населення з приводу розростання другої хвилі світової економічної кризи. «Однак подальше зниження золотовалютних резервів НБУ буде більш помірним. Не виключено також, що до кінця року Україна відновить співпрацю з МВФ, що дозволить поповнити золотовалютні резерви центрального банку за рахунок кредитного траншу », - говорить він.

Експерт відзначає, що обсяг купівлі готівкової іноземної валюти у вересні збільшився - на 18,44% до 3593400000 доларів, а продажі - скоротився на 32,1% до 1,5 млрд. доларів. Чистий попит на готівкову валюту в цей період виріс в 2,5 рази до 2093400000 доларів.

«Підвищений попит на валюту в минулому місяці був викликаний двома причинами. По-перше, це побоювання населення з приводу розростання другої хвилі глобального економічного кризи та її наслідків на Україну. По-друге, населення і представники «сірого» імпорту, швидше за все, намагалися купити готівкову валюту у великій кількості до законодавчих змін у проведенні готівкових валютообмінних операцій - до 23 вересня », - відзначає Микола Івченко.

Источник: http://ua-banker.com.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.