В Україні 14 тисяч квартир та 95 тисяч машин будуть обкладатися податком на розкіш - Мінпраці

В Україні 14 тисяч квартир та 95 тисяч машин будуть обкладатися податком на розкіш - Мінпраці
Згідно з проектом закону, обкладенню податком на розкіш підлягають приблизно 14 тис. квартир або приватних будинків і близько 95 тис. автомобілів.

Про це повідомила експерт Міністерства праці та соціальної політики, радник профільного міністра Світлана Воробей під час круглого столу в Києві, передає кореспондент ГолосUA.

За її словами, згідно з підрахунками Мінпраці, на сьогоднішній день в Україну дорогі автомобілі складають приблизно 1,5% від загальної кількості, тобто близько 95 тис. машин.

Крім того, як зазначила С. Воробей, в Україну близько 12,5-14 тис. власників великих будинків або квартир.

При цьому радник міністра зазначила, що в нинішньому варіанті законопроекту про податок на розкіш передбачено, що оподатковуватися будуть квартири площею понад 200 м кв. і приватні будинки - понад 400 м кв. Так, в середньому, власник великої квартири повинен буде заплатити близько 4 тис. грн. податку на рік, власник котеджу площею понад 400 м кв. - 8,5 тис. грн. Власник дорогого автомобіля змушений буде платити близько 7 тис. грн. на рік., а ось вже власники яхти викладуть не менше 17 тис. грн. щорічно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.