Влада Житомира просить Януковича «матеріально допомогти» водоканалу і ТТУ

Влада Житомира просить Януковича «матеріально допомогти» водоканалу і ТТУ
7 грудня на сесії Житомирської міськради депутати прийняли звернення до президента Віктора Януковича, які стосуються критичної ситуації на двох комунальних підприємствах: водоканал і ТТУ.

У зверненні щодо ситуації на КП «Житомирводоканал» говориться, що підприємству загрожує повна зупинка.

«Державною виконавчою службою, за рішенням суду за позовом« ЕК ПАТ «Житомиробленерго» до комунального підприємства «Житомирводоканал» заблоковані всі рахунки підприємства, що не дає можливість здійснювати фінансово-господарську діяльність, і може призвести до надзвичайної ситуації.

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» не розраховується за спожиту електроенергію, заборгованість складає 23,7 млн грн. Ця заборгованість виникла в результаті невідповідності діючих тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення фактичним витратам. Різниця в тарифах станом на 1.10.2011 року становить 49,7 млн грн », - йдеться у зверненні.

Влада Житомира попереджає, що якщо проблеми водоканалу не будуть вирішені, то місто може залишитися без води.

Міськрада просить у Януковича сприяння у виділенні 25 млн грн для погашення боргів водоканалу за електроенергію.

Також депутати просять допомоги президента у вирішенні проблем КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Особисте сприяння Януковича потрібно для додаткового виділення Житомиру 11 млн. грн. з державного бюджету субвенції на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

«Гроші субвенції з державного бюджету, виділені в поточному році на компенсацію пільгового проїзду в сумі 11,4 млн грн, що покриває тільки 30% витрат підприємства, в даний час вже вичерпані.

Заборгованість з виплати зарплати за період з липня по жовтень цього року становить 5,5 млн грн. Крім того, заборгованість за спожиту електроенергію становить 570 тис.грн. Відключення від електроенергії паралізує роботу підприємства та перевезення громадян у місті », - йдеться у зверненні.

Рішення про звернення Житомирської міськради до президента було прийнято більшістю голосів: «за» проголосували 45 із 46 присутніх депутатів (усього в Житомирській міськраді 60 депутатів).

Источник: zhitomir.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.