Водоканал пояснив причини відключення води

Водоканал пояснив причини відключення води
Житомирському водоканалі пояснили причини складних взаємин між КП «Житомирводоканал» та ПАТ ЕК «Житомиробленерго».

Нагадаємо, в понеділок 26 листопада з 13.00 до 14.20 енергопостачальна компанія Житомиробленерго провела відключення від електропостачання станції третього підйому житомирського водоканалу.

Таким чином було обмежено водопостачання городянам, які мешкають на верхніх поверхах будинків, розташованих у Північно-Західному районі Житомира, а також в районах Крошні та Польової.

"2012 рік для комунального господарства Житомира позначався, зокрема, пошуком шляхів вирішення складних економічних взаємовідносин між комунальним підприємством, що забезпечує місто водою і ПАТ ЕК« Житомиробленерго ». Пошуки ці приносили ті домовленості, згідно з якими енергетики не повинні вдаватися до крайніх заходів і не повинні відключати об'єкти водоканалу від енергопостачання. Завдяки діяльним крокам влади динаміка ситуації, почала вселяти оптимізм. "- йдеться в повідомленні Водоканалу.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11.06.2012 № 517 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2012 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та / або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування »КП« Житомирводоканал »отримав субвенцію з міського бюджету на погашення заборгованості по електроенергію в сумі 31 млн.


"Проплати водоканалу за спожиту електроенергію за останні два місяці становила понад сто відсотків. Але оскільки питання невідповідності тарифів на послуги водопостачання та водовідведення на державному рівні до кінця не вирішене, борг за використану електроенергію наростав знову, на 1 листопада 2012 року він становить 11690 тис. грн. Це і стало приводом для чергового відключення. Незважаючи на те, що на даний момент дію постанови Кабміну № 517 продовжено, завдяки чому підприємство підписало договір на отримання субвенції в розмірі 3002,5 тис. для погашення заборгованості за електроенергію. Згідно цієї ж постанови передбачено отримання підприємством ще 10 000 000 грн. в рахунок погашення боргу до кінця нинішнього року ", - говорять на Водоканалі.

Водоканал вважає, що будь-які дії, спрямовані на обмеження електропостачання підприємства, не тільки не вирішують проблему, але й значно її ускладнюють.

"По-перше, через відключення підприємство недоотримує кошти від абонентів, що негативно впливає на його фінансовий стан. По-друге, через примусове відключення страждають мережі - незаплановані зупинки гідравлічного обладнання ведуть до численних поривів на водогонах, а це додаткові кошти на їх ремонт. І нарешті, у зв'язку з припиненням водопостачання, виникає ризик вторинного забруднення води, яка направляється після підготовки і знезараження у водопровідні мережі, на що вже витрачено значні кошти. І тоді знову виникає проблема якості води, яка сьогодні стала предметом недобросовісних спекуляцій . Не покращує ситуацію і звернення до суду. Адже за розгляд двох справ по стягненню заборгованості з підприємства за використану електроенергію, згідно позовних заяв ВАТ ЕК «Житомиробленерго» КП «Житомирводоканал» окрім основного боргу повинен сплатити близько двох мільйонів гривень різних зборів, нарахувань та судових витрат. І це збільшує збиток підприємства ", - йдеться в повідомленні.

"У відносинах сторін, які представляють Житомиру послуги, які забезпечують його життєдіяльність, в першу чергу повинні переважати інтереси суспільства, інтереси житомирян, - вважають на Водоканалі.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.