Українська казна порожня, влада друкує гроші - експерт

Українська казна порожня, влада друкує гроші - експерт
На сьогоднішній день влада повторює помилку своїх попередників і бездумно друкує гривню, заявив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

За словами фахівця, для олігархату девальвація є колосальним механізмом власного збагачення, перетворення на мільярдерів, пише Gazeta.ua.

Коли гривню ввели 16 років тому, курс (відносно долара) був 1,8, а зараз - 8,1. Тоді, на кінець 1998 року готівки було надруковано лише 7 мільярдів 150 мільйонів гривень. А от на кінець 2000, коли відбулася девальвація, уже було гривні надруковано аж 12,8 мільярда, хоча ВВП тоді не зростав - навпаки, був занепад. Отже, ніяких підстав друкувати гривню не було, пояснює експерт.

Така сама ситуація повторилася в 2008 році за часів Ющенка, Тимошенко та Стельмаха.

"Якщо на кінець 2008 року в обігу було десь 120 мільярдів гривень готівки, то вже на кінець 2009 стало її 157 мільярдів. І нова влада робить те ж саме: на кінець 2010 року гривні було 183 мільярда готівки, а зараз, на початок серпня, її 201,5 мільярда. Отже, фактично 20 мільярдів гривні додруковано", - сказав він.

Олег Соскін також вважає, що наразі державний бюджет виконується саме за рахунок емісії гривні. Про це свідчить те, що за минулий місяць дефіцит бюджету виріс відразу на 10 млрд гривень.

"Це означає, що бюджет порожній, а його фінансують за рахунок друкування гривні", - зазначив експерт.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Микола Азаров заявив, що в Україні за останні два з половиною роки ні разу не проводилась і надалі не буде проводитись емісія гривні.

Источник: Gazeta.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.