ЄБРР може залишити Україну без фінансової підтримки

ЄБРР може залишити Україну без фінансової підтримки
Через те, що в Україні різко погіршився інвестиційний клімат, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може скоротити кредитування країни, заявив президент фінустанови Сума Чакрабарті.


"В останні місяці ми помітили різке погіршення інвестиційного клімату в Україні. Це проявляється в корупції на всіх рівнях, в діях податкових органів і митниці, в неефективності роботи судової системи. Це особливо актуально для українських компаній, у яких менше інструментів для захисту. Наприклад, вони не можуть звернутися за допомогу в посольства своїх країн, як це роблять іноземні інвестори", - пояснив він, пише "Коммерсант-Украина".

За словами Чакрабарті, у минулому році ЄБРР вийшов на рекордний рівень кредитування України - $ 1,2 млрд. Але у 2013 році чинний інвестклімат може перешкодити вийти на аналогічні показники.

Наразі Банк запропонував створити робочу групу, яка підготує для України урядовий меморандум про боротьбу із корупцією. Також пропонується запровадити інститут бізнес-омбудсмена - незалежний орган з врегулювання спорів між інвесторами та органами влади.

Виконавчий директор "Європейської бізнес асоціації" Ганна Дерев'янко погоджується з оцінкою глави ЄБРР, що інвестиційний клімат в останні місяці різко погіршився. У той же час вона скептично оцінює можливість практичного прийняття таких рекомендацій.

"Ми повністю підтримуємо ініціативи ЄБРР, але скепсис інвесторів можуть розвіяти лише реальні кроки з імплементації таких змін. На жаль, занадто багато хороших рекомендацій, включаючи навіть президентський план реформ, залишилися на папері", - пояснила вона.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.