Азаров розповів, за які кошти мають бути відремонтовані дороги

Азаров розповів, за які кошти мають бути відремонтовані дороги
Прем'єр-міністр Микола Азаров в рамках п'ятничного спілкування з читачами свого Facebook розповів про те, за рахунок чого в Україні будуються і ремонтуються дороги.

"До мене приходить дуже багато звернень, на одному з них я хотів би зупинитися. Це таке вибагливе послання: "Скажіть мені, куди йдуть гроші, які ми платимо на будівництво доріг!". Я хочу відповісти цій людині і всім, щоб насамперед була достовірна й правдива інформація", - написав Азаров.

Він повідомив, що дороги будуються і ремонтуються насамперед за рахунок сплати акцизного збору, що входить у вартість придбаного на заправках бензину або дизельного палива.

"Згідно з законодавством, наші люди платять 1,57 грн в ціні 1 літра бензину А-95. Таким чином, при вартості літра бензину приблизно 11 грн 13 коп. вартість акцизу становить 14%. Основне, безумовно, це закупівельна вартість бензину десь близько 6,50 або 60%, вартість і витрати в портах, на перевезення залізницею та інші витрати, пов'язані з утриманням заправних станцій і т.д. В цілому вони складають близько 9%", - розповів прем'єр.

Він зазначив, що якщо порівняти акцизи в країнах ЄС, то вони значно вищі: "Наприклад, у вартість акцизу в літрі бензину в Італії приблизно 7 грн, в Німеччині 6,6 грн, у Росії приблизно така ж ціна як і в нас. На рік за даними Казначейства сума сплаченого акцизу з нафтопродуктів 11 млрд 104 млн грн. Також на дорожнє будівництво спрямовуються кошти збору за першу реєстрацію транспортного засобу, ввізні мита на транспортні засоби, шини, нафтопродукти і все разом це дало нам в 2012 р. 15 млрд 367 млн грн".

"Крім того, на дорожнє будівництво направляються і інші кошти з місцевих бюджетів і з державного бюджету. Для того, щоб порахувати в середньому скільки кожен автовласник сплачує акцизу, можна взяти кількість легковиків, які перебувають на обліку, їх у нас в Україні 9 млн 148 тис. По наших дорогах також пересувається 2 млн 208 тис. вантажних автомобілів, 371 тис. автобусів, а всього з урахуванням автомобілів, що перебувають у Міноборони, інших відомств, приблизно 12 млн транспортних засобів", - повідомив глава уряду.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.