З сьогоднішнього дня «Укрзалізниця» оформляє іменні квитки

З сьогоднішнього дня «Укрзалізниця» оформляє іменні квитки
Починаючи з 6 квітня 2013 року, в Україні почали діяти іменні залізничні квитки з вказівкою в них прізвища та імені пасажира.

Про це заявив перший заступник головного управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус.

"Повний перехід на електронний квиток - одна з основних завдань" Укрзалізниці ". Використання електронного проїзного документа повністю відповідає європейським стандартам обслуговування пасажирів. На внутрішні переїзди електронні квитки плануємо ввести протягом року. Також іменні квитки вводяться для запобігання випадків незаконного перепродажу проїзних документів стороннім особам ", - заявив Бреус.

За його словами, з 6 квітня під час оформлення квитка (не електронний) в касі вокзалу або станції пасажир повинен буде назвати прізвище та ім'я людини, яка здійснить поїздку, на тій мові, на якому дані записані в документі, який буде пред'явлений при посадці на поїзд.

"Три помилки у квитку допускаються. Він буде дійсним. Але краще відразу біля каси перевірити дані і при необхідності звернутися до касира або замінити квиток", - сказав Бреус.

Посадка в поїзд здійснюватиметься за пред'явленням проїзного документа та документа, що посвідчує особу, зокрема, паспорт громадянина України, дипломатичний паспорт України (службовий паспорт), тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, довідка на постійне проживання, картка мігранта, посвідчення біженця і т.д.

"При продажу проїзних документів для пасажирів пільгових категорій здійснюється за пред'явленням оригіналу документа, що підтверджує право на пільговий проїзд", - зазначив чиновник. За його словами, до кінця квітня "Укрзалізниця" планує перейти з фіскальних бланків квитків на звичайні бланки.

"Після введення в повному обсязі електронного проїзного документа і підписання Міністерством доходів і зборів у касах бланки суворої звітності буде замінено на прості бланки. Це дасть економію. Ми робили розрахунки і можу сказати, що економія буде на рік 40-50 млн гривень на одні тільки бланки ", - сказав Бреус.

Введення іменних залізничних квитків пов'язане з повним поетапним переходом на електронні квитки в найближчому майбутньому.

До речі, всі не-іменні квитки, куплені до 6-го квітня, вважаються дійсними.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.