Інтернет-продаж залізничних квитків в цьому році зріс більш ніж у два рази

Інтернет-продаж залізничних квитків в цьому році зріс більш ніж у два рази
У 2013 році через інтернет пасажири придбали 7,9% залізничних квитків від загальної їхньої кількості. За попередній рік через інтернет було продано 3,4% квитків, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"Така динаміка свідчить про те, що системою бронювання і продажу квитків на поїзди через мережу інтернет користується все більше пасажирів", - йдеться в повідомленні відомства. За даними УЗ, з початку поточного року до середини липня через інтернет викуплено понад 2,3 млн залізничних квитків. Зокрема за 16 днів липня інтернет-продажі склали 344,5 тис. квитків.

Послугу бронювання і продажу квитків на поїзди через інтернет залізничники запропонували пасажирам у 2008 році. За інформацією відомства, за весь період дії послуги в режимі он-лайн продано понад 5,4 млн залізничних квитків. Зокрема протягом 2009 року пасажирами було придбано через інтернет близько 83,5 тис. квитківа в 2010-му - 132,5 тис., в 2011-му - 693,9 тис., в 2012-му - 2,1 млн.

"2013-й рік став новим етапом в розширенні можливостей інтернет-системи реалізації залізничних квитків. На її базі на початку лютого залізничники запропонували пасажирам електронний посадочний документ, який не потрібно міняти в касі на квиток, оформлений на бланку. Електронні квитки впроваджені на поїзди категорії Інтерсіті+ і поїзд №37/38 Київ - Донецьк", - повідомляє відомство.

За даними УЗ, в 2013 році продано більше 55,9 тис. електронних проїзних документів. Придбати електронний квиток необхідно не пізніше ніж за годину до відправлення поїзда з початкової станції маршруту. Купивши квиток на сайті http://booking.uz.gov.ua пасажир може самостійно - за допомогою звичайного принтера - роздрукувати посадочний документ, з яким і йде в поїзд. Перевірку легітимності і зчитування QR-коду електронного квитка залізничники здійснюють з допомогою спеціальних пристроїв - мобільних терміналів контролю документів.

Як зазначають в Укрзалізниці, купити електронні квитки незабаром пасажири зможуть і на інші поїзди внутрішнього сполучення.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.