«Укрзалізниця» у жовтні повністю запустить систему електронних квитків

«Укрзалізниця» у жовтні повністю запустить систему електронних квитків
Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» робить усе можливе, аби задовольнити зростаючий попит населення щодо пасажирських перевезень.

На цьому у ході брифінгу в Будинку Уряду 18 липня наголосив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.

Зокрема, він зазначив, що для зручності пасажирів було відкрито 160 додаткових кас, в тому числі 7 пересувних. Крім того, за його словами, збільшився продаж квитків через мережу Інтернет. Так, якщо минулоріч через Інтернет за місяць було продано близько 100 тисяч квитків (трохи більше 1%), то за червень поточного року - понад 200 тисяч (3,2%).

Також завершується робота над організацією електронного пасажирського квиток. Очікується, що у жовтні Укрзалізниця відмовиться від бланків суворої звітності.

- Ми зараз завершуємо роботу із податковою адміністрацією і очікуємо, що у жовтні повністю перейдемо на електронний квиток. В тому числі квитки, які будуть придбані через Інтернет, не буде потрібно роздруковувати у касі на бланку, - зазначив гендиректор Укрзалізниці. Він пояснив, що вже розроблений порядок, який передбачає, що з роздруківкою електронного квитка, придбаного через Інтернет, можна безпосередньо сідати у поїзд, де вже буде проведена фіскалізація квитка і ідентифікація особи, яка його придбала.

У той же час Володимир Козак висловив сумніви щодо повернення до придбання квитків за паспортами, оскільки це не сприяє у подоланні корупційних явищ у їх продажу. «Практика показала, що коли білети продавались іменні, за паспортами, то була велика затримка у чергах з продажу квитків. А перекупники як були, так і залишались. Крім того, були великі труднощі, коли треба було придбати квиток для родичів або якщо при посадці не було документу, на який придбано квиток – теж була корупційна складова». Втім, він зазначив, що й це питання наразі вивчається.

Електронний квиток, на думку керівника Укрзалізниці, якраз і подолає корупцію у продажу квитків, адже кожен квиток містить необхідні інформацію про особу, яка ним скористується.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.