Юрій Бойко та Олексій Міллєр так і не домовились про знижки для України на газ

Юрій Бойко та Олексій Міллєр так і не домовились про знижки для України на газ
Росія погрожує скоротити транзит газу, а Україна - його закупівлі.

Україна та Росія не можуть домовитись по газу в принципі, заявили джерела у російській монополії, коментуючи зустріч міністра палива та енергетики Юрія Бойка з головою правління "Газпрому" Олексія Міллера.

"Ми півтора року товчемо воду в ступі, і ніяких зрушень немає. По суті, точка неповернення пройдена, і ми підемо своїм шляхом - будемо будувати газопровід "Південний потік", розширювати "Північний потік", скоротивши прокачування газу через Україну до мінімуму", - розповів співрозмовник видання "Комерсант-Україна" в монополії.

Це підтверджує і джерело в українському Міненерго, яке заявляє, що Київ у свою чергу має намір до мінімуму скоротити споживання російського газу.

"Ми найбільший ринок збуту російського газу в світі, та ще й купуємо його за найвищою ціною. Подивимося, як "Газпром" заговорить, коли ми відмовимося від покупки цих обсягів", - говорить співрозмовник видання.

Нагадаємо, напередодні глава Міненерго України Юрій Бойко і глава "Газпрому" Олексій Міллер провели черговий раунд переговорів з газових питань.

Раніше повідомлялося, що Росія змінила свою позицію з питання створення консорціуму для управління українською газотранспортною системою, нібито "Газпром" більше не проти залучення до участі в ньому європейських компаній.

Як повідомлялось, за перший квартал поточного року Україна скоротила закупівлі російського газу на 25%.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.