Українці почали знімати гривневі депозити і переводити їх у долари

Українці почали знімати гривневі депозити і переводити їх у долари
Українці почали поступово переводити гривневі депозити в долари, повідомляють учасники ринку.

"Люди вже почали поступово конвертувати гривневі депозити. Нацвалюту знімають з рахунків і купують долар. Одна його частина розміщується на вкладах, а інша починає осідати в банківських скриньках (населення боїться введення мораторію на дострокове зняття депозитів)", - повідомив "Вестям" перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін.

Поки ще це явище не стало масовим. "Конвертує свої депозити десь до 10% вкладників, а заповнюваність скриньок у депозитаріях в середньому в Києві становить близько 70-80%", - заявив заступник голови правління VAB Банку Антон Шаперенков.

Банкіри висловили надію, що паніки серед населення не буде і в долар в підсумку буде конвертовано не більше 15-20% гривневих вкладів.

Крім того, фінансисти розраховують на поліпшення настроїв у бізнес-колах, які, побоюючись посилення політичної кризи, почали виводити гроші з країни. "Дійсно, почалося виведення капіталу з України. Я б не говорив про якісь великі хвилі або масовість, але рухи в цю сторону вже помітні", - наголосив В'ячеслав Юткін.

Нагадаємо, що безготівковий долар знову почав дорожчати. У четвер курс виріс одразу на 15 копійок - до 8,65 грн/$.

Банкіри вважають, що чиновники продовжать економити валютні резерви і прогнозують у лютому коливання в більш широкому коридорі. "Вважаю, безготівковий курс у лютому буде коливатись у межах 8,35-8,70 грн/$, а готівковий - 8,30-8,80 грн/$", - зауважив директор дилінгового центру Казначейства Діамантбанку Сергій Барабанов.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.