Яценюк розказав, як вирішити три глобальні проблеми України

Яценюк розказав, як вирішити три глобальні проблеми України
Для нормального розвитку Україні потрібно, щоб закінчилася війна на Донбасі, була викорінена корупція, а також держава стала енергонезалежною та енергоефективною.

Про такі три глобальні виклики перед Україною сьогодні сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками компаній, що входять у Європейську бізнес-асоціацію та Американську торгову палату.

"Війна дуже вплинула на Україну. Важко залучити іноземних інвесторів, коли на українській землі - російські танки", - наголосив Яценюк, розповідаючи про першу проблему.


Читайте також: Порошенко переконує, що зупинка реформ буде катастрофою для України


Другий виклик, підкреслив прем'єр, - це корупція.

"Президент разом із урядом і головою парламенту скликають позачергове засідання Верховної Ради. Ми намагаємося ухвалити антикорупційний пакет. Можливо, в першому читанні, адже ми розуміємо, що для деяких корумпованих депутатів важко боротися з корупцією. Саме тому нам потрібні позачергові парламентські вибори та новий парламент - відданий реформам і здатний проводити їх", - сказав глава уряду.

Проте виклики, підкреслив Яценюк, - "це завжди можливість. Можливість змінити країну, покращити інвестиційний клімат, побороти корупцію і зробити Україну однією з ключових європейських держав".


Читайте також: Адміністрація президента найперше презентувала список 60 реформ студентам "Могилянки"


Третій виклик – енергетичний. Яценюк нагадав, що українська сторона подала до суду на російський "Газпром", у той же час Україна "шукає тимчасове вирішення". Прем'єр повідомив, що НАК "Нафтогаз України" звернулася щодо попереднього рішення до Стокгольмського арбітражного суду, і сьогодні в Брюсселі проходять консультації на рівні ЄС, України та Росії щодо тимчасової угоди.

"Тобто є дві опції. Перша – попереднє рішення Стокгольмського арбітражного суду. Друга – тимчасова угода. У будь-якому разі, ми очікуємо остаточного рішення суду", - сказав Яценюк.

"Енергетика – це виклик, але це й можливості: провести зміни, розробити політику енергоефективності, інвестувати в український енергетичний сектор і таким чином зменшити енергозалежність від Росії та підвищити нашу енергетичну незалежність та енергоефективність", - підкреслив глава уряду.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.