У 2014 році Житомирська область перевиконала бюджет на 12%, - Машковский

У 2014 році Житомирська область перевиконала бюджет на 12%, - Машковский
Загальне виконання бюджету Житомирської області за 2014 становить 112%.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, спілкуючись з журналістами перед нарадою з питань бюджетної децентралізації та затвердження місцевих бюджетів 13 січня.

Керівник області також зазначив, що над обласним бюджетом працювали у святкові та вихідні дні, проводили наради з головами районів і міст, головними розпорядниками коштів. Велася велика роз'яснювальна робота щодо змін і новацій в податковому та бюджетному законодавстві.

«Основна мета децентралізації і змін в бюджетне і податкове законодавство - це автономія і фінансова самостійність місцевих бюджетів. В цьому році ми самі визначаємо дохідну і видаткову частину бюджету. Дохідна частина зменшена приблизно на 100 млн. грн. порівняно з минулим роком. Це відбулося за рахунок розщеплення податку з фізичних осіб», - зазначив Машковський.

Раніше від податку з фізичних осіб 75% отримували бюджети міст і районів і 25% обласний бюджет, тепер же 60% - міста і райони, 15% - обласний бюджет і 25% - державний бюджет. За словами голови облдержадміністрації, втрати бюджету області від цього становлять 370 млн. грн., а обласного бюджету - 141 млн. грн.

«Замість цього надана можливість нових надходжень, наприклад, податок на підакцизні товари, від якого прогнозоване наповнення бюджету області на 150 млн. грн. Податок на прибуток підприємств до бюджету області очікується у сумі 5 млн. грн., а обласний бюджет - близько 15 млн. грн.», - продовжує Сергій Машковський.

Керівник області зазначив, що в цьому році бюджет повністю збалансований, видаткова частина відповідає дохідної. Дефіциту бюджету немає.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.