Як житомирянам заощадити гроші на оплату послуг ЖКГ

Як житомирянам заощадити гроші на оплату послуг ЖКГ
Зменшити оплату за газ, світло, тепло і воду цілком реально. Жителям Житомира варто пам'ятати про основні заходи енергоефективності, які дозволять жити в затишних будинках. При цьому, на тлі підвищення тарифів вони ще й збережуть ваші гроші.

Фахівці стверджують, що встановлення лічильників дозволить заощадити до 70% води і газу, а також 40% тепла в будинку і квартирі. Заміна в наших будинках ламп на сучасні LED-лампи збереже 95% електроенергії. Радіаторні і термостатному установки в квартирі та будинку дадуть ще 10% економії.

Крім цього, мешканці багатоквартирних будинків також можуть зменшити рахунки на газ і тепло. Так рекуператор у вентиляційній шахті збереже взимку 30% грошей, склопакети на вікнах, балконах і лоджіях - 20%, індивідуальний тепловий пункт з системою терморегуляції і промивання будинкових мереж - 15%, утеплення дахів, підвалів, теплоізоляція горищ, технічних поверхів - 10%, а утеплення під'їздів, установка доводчиків металопластикових вікон в під'їздах - ще 8%.

Таким чином, раціональне використання газу, світла, тепла і води дозволить зменшити обсяги їх споживання рахунку та оплати. Усіма можливостями енергоефективних технологій слід використовувати вже зараз, щоб ще до початку нового опалювального сезону відчути всі його переваги.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.