В Житомирі задумалися над економією тепла і електрики

В Житомирі задумалися над економією тепла і електрики
У Житомирі влада зайнялися економією електроенергії та підготовкою житлових будинків до опалювального сезону.

«Ситуація зараз дуже жорстка. Поки за вікном 32°З, ми цього не відчуваємо. Але такого опалювального сезону, який ми очікуємо, що в моїй практиці ще не було. Тому, до його підготовки всіх без виключення потрібно ставитися з посиленою відповідальністю», - зазначив заступник міського голови Едуард Кругляк.

Заступник міського голови з питань ЖКГ звернув увагу голів ОСББ на те, що згідно з правилами підготовки теплового господарства до опалювального періоду, паспорти готовності до роботи в опалювальний період повинні бути здані до 15 вересня, за місяць до офіційного початку опалювального сезону.

«Протягом цього місяця будуть виконуватися роботи з усунення зауважень, наданих тепловою інспекцією. Тому просимо паспорта надати до 15 вересня», - повідомив Кругляк.

Також увагу присутніх звернули на те, що крім забезпечення належних умов для початку опалювального періоду, варто подбати про те, щоб тепло як можна довше зберігалося в будинках.

«Ми повинні провести заходи, що сприяють енергозбереженню. Серед них - встановлення подвійного скла на вікнах в під'їздах, проведення ізоляції мереж теплопостачання, утеплення труб опалення в теплових вузлах і підвалах, заміна дверей у під'їздах і підвалах, горища та утеплення фасадів будинків», - звернувся до голів ОСББ начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев.

Також до голів ОСББ звернулися з проханням провести з власниками квартир бесіди щодо економного використання електроенергії.

«Житомиробленерго просить мешканців нашого міста без крайньої необхідності не включати потужні електроприлади і обмежити використання електроенергії в години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00. Є відповідне доручення Міненергетики. У цей час рекомендується не включати кондиціонери, электробойлеры та інші енергоємних електроприладів. Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему. Тому, необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня», - зазначив голова асоціації ОСББ Житомира Ігор Скоропад.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.