У Нацбанку розповіли, як підвищення облікової ставки до 30% вплинуло на гривню

У Нацбанку розповіли, як підвищення облікової ставки до 30% вплинуло на гривню
Найближчим часом Національний банк України не планує ні підвищувати, ні знижувати облікову ставку, яка нині становить 30%. Таке рішення ухвалив Комітет з монетарної політики НБУ.

"На основі розгляду поточної ситуації на валютному ринку та макроекономічного прогнозу було прийнято рішення рекомендувати правлінню Національного банку України не змінювати діючий рівень облікової ставки 30%. На валютному ринку України останні тижні спостерігалися ознаки зниження напруги. Водночас ризики відновлення дестабілізації грошово-кредитного ринку зберігаються, так само як і високі інфляційні та девальваційні очікування. Відповідно для недопущення реалізації цих ризиків і формування стійкого тренду на зниження інфляції НБУ має продовжувати політику "дорогої гривні" через збереження високих процентних ставок", - ідеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

Коли ризики почнуть зменшуватися, тоді НБУ й поступово знизить процентні ставки.

"Можливість пом'якшення монетарної політики також буде залежати від успішності реалізації структурних реформ, фіскальної консолідації та оздоровлення банківської системи, тобто фундаментальних факторів динаміки обмінного курсу гривні", - наголошують у Національному банку.

Нагадаємо, відсьогодні Нацбанк почне встановлювати офіційні курси валют наприкінці робочого дня – до 18:00. До того ж, оприлюднені на сайті НБУ курси валют починатимуть діяти з наступного робочого дня.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.