НБУ підвищує облікову ставку з 14% до 19,5%

НБУ підвищує облікову ставку з 14% до 19,5%
Національний банк України вирішив змінити підходи до проведення грошово-кредитної політики, одночасно посиливши її жорсткість.

Зокрема, НБУ вирішив підвищити на 5,5% облікову ставку з 6 лютого. "З метою забезпечення прогнозованого і керованого розвитку ринкової ситуації Національний банк застосовуватиме більш жорстку грошово-кредитну політику", - йдеться в повідомленні.

"Зокрема прийнято рішення про підвищення з 6 лютого 2015 року облікової ставки з 14,0% до 19,5% річних і відповідного коригування ставок за активними і пасивними операціями Національного банку", - повідомив НБУ.

Процентні ставки по інструментам регулювання ліквідності будуть визначатися в залежності від рівня облікової ставки, зазначає регулятор. Крім того, з 5 лютого НБУ припиняє щоденні валютні аукціони і відмовляється від індикативного визначення курсу гривні.

"Курс гривні буде встановлюватися банками на підставі об'єктивних параметрів ринкового попиту і пропозиції", - підкреслили в НБУ. У Нацбанку розраховують, що більш жорстка монетарна політика "буде сприяти стабілізації грошово-кредитного ринку завдяки збільшенню привабливості фінансових інструментів у гривні".

Останній раз НБУ змінював розмір облікової ставки 12 листопада 2014 року, коли вона була підвищена з 12,5% до 14% річних.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.