В цьому році пільги на проїзд у транспорті скасовувати не будуть - міністр соцполітики України

В цьому році пільги на проїзд у транспорті скасовувати не будуть - міністр соцполітики України
У Держбюджеті виділено достатньо коштів для забезпечення пільгового проїзду соціально незахищених верств населення в поточному році.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

"Насамперед, хочу сказати, що пільги на проїзд залишаться. І в цьому році ми обійдемося без скорочення: виділеного фінансування для цього достатньо. Згодом будемо міняти принцип надання пільг на проїзд. Вони збережуться і надалі, але будуть працювати в іншому вигляді", - сказав він.

За словами Розенка, необхідність реформування системи пільг зумовлена тим, що на сьогодні взаємозаліки між державою і організаціями, що надають послуги, - суцільні корупційні схеми і неефективне використання бюджетних грошей.

"Фактично ми не можемо перевірити і переконатися в обсягах наданих перевізниками пільгових послуг і проконтролювати цільове використання бюджетних грошей автопарками та іншими організаціями", - зазначив він.

На переконання міністра, перемогти корупцію в цій сфері можливо лише шляхом монетизації пільг на проїзд, коли пільговик фізично оплачує свій проїзд, а держава ці гроші компенсує безпосередньо персонально йому, а не шляхом перерахування незрозумілих сум підприємствам громадського транспорту.

"Зараз працюємо над логістикою цього процесу, вибудовуємо технологію. Сподіваємося, що працювати вона почне з 2016 року. Але потрібно провести масовану інформаційну кампанію, пояснити людям, що, як і чому змінюється, що пільги залишаться. Вони просто видозміняться. Якщо буде підтримка суспільства, скасувати реформи буде неможливо", - зазначив Розенко.

Як раніше повідомляв «Журнал Житомира», з 1-го червня для 8 мільйонів людей в Україні скасовано пільги на безкоштовний проїзд в з/д транспорті і в метрополітені столиці.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.