Кабінет міністрів має наміри скасувати пільговий проїзд

Кабінет міністрів має наміри скасувати пільговий проїзд
Уряд підготував програму розвитку конкуренції в Україні на найближчі десять років, згідно з якою пропонується скасувати «масові пільги на проїзд». Замінити їх збираються адресною допомогою малозабезпеченим верствам населення. Остаточне рішення з пільг можуть ухвалити на засіданні Кабміну вже наприкінці травня.

Держпрограма розвитку конкуренції на 2014-2024 роки, за задумом Азарова, повинна знизити монополізацію товарних ринків, а також зменшити негативний вплив «неефективного державного регулювання».

Більшість кроків носить точковий характер, спрямований на поліпшення ситуації в дуже вузьких областях. Документ містить багато пропозицій. Серед них прийняття законів «Про внутрішню торгівлю», «Про внутрішній водний транспорт», а також ратифікація угоди з ЄС про створення спільного авіаційного простору.

Що стосується реформи у сфері пільгового проїзду, то нагадаємо, що в січні 2005 року уряд Росії також безуспішно намагалося провести подібну реформу - монетизацію пільг. Тоді Росію накрила хвиля акцій протесту пільговиків, які вилилися в «дорожню війну» у багатьох регіонах, де незадоволені скасуванням пільг пенсіонери перекривали найбільші магістралі міст.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.