У "Газпромі" знову вимагають від України заплатити за газ, який самовільно постачають на окупований Донбас

У "Газпромі" знову вимагають від України заплатити за газ, який самовільно постачають на окупований Донбас
Російський монополіст "Газпром" заявляє, що розраховує на оплату "Нафтогазом України" поставок газу на окуповані території Донецької і Луганської областей.
Про це на прес-конференції в Москві сказав заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв, передає УНІАН.

"Це питання має політичне забарвлення. Як газ, споживаний на території країни, яка говорить, що це її територія, і при цьому раптом ні сіло ні впало каже, що газ, спожитий "ДНР" і "ЛНР", Донецькою і Луганською областями, оплачуватися не буде. Ми виходимо з того, що цей контракт, оскільки Донецьк і Луганськ перебувають у складі України, має бути оплачений контрактодержателем, яким є компанія "Нафтогаз" – сказав Медведєв.

Нагадаємо, раніше очільник "Газпрому" Олексій Міллер не виключив підписання прямого контакту на поставки газу на окупований Донбас. Однак голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що компанія не бачить необхідності у підписанні такого окремого контракту. І взагалі офіційний Київ відмовився платити за газ, який Росія самовільно постачає на окуповані території Донбасу. Адже в України немає можливості контролювати обсяги постачань.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.