Нацбанк ввів жорсткіші покарання для банків за перевищення лімітів із купівлі валюти

Нацбанк ввів жорсткіші покарання для банків за перевищення лімітів із купівлі валюти
Банки, які понад норму купуватимуть безготівкову валюту та банківські метали на міжбанківському ринку, мають усі шанси отримати не лише попередження від Нацбанку, а й отримають штраф або ж утратять право брати участь у торгах на міжбанку.

Про це йдеться у змінах до "Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства", пише УНІАН.

Тимчасові обмеження дозволяють забезпечувати рівновагу на валютному ринку, впевнені у НБУ. Банки мають право купувати валюту та метали таким обсягом, що не перевищує обсяги їхнього продажу за власними операціями.

"Штраф за повторне порушення обсягу купівлі іноземної валюти накладається на банк у розмірі 10% від суми перевищення за кожний день порушення, але не більше ніж 1% від суми зареєстрованого статутного капіталу банку", – ідеться в постанові.

"Безумовно, тимчасові обмеження на валютному ринку створюють незручності. Водночас, вони дозволяють забезпечувати рівновагу на міжбанківському валютному ринку України, що є однією з передумов для забезпечення цінової стабільності в державі. Тому ми вимагаємо від банків зважених і дисциплінованих рішень під час купівлі безготівкової іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку", – наголосив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.